Dans for Voksne: Kirkekonsert med Okkyung Lee (KOR) og SLW (DIV)

Cellist Okkyung Lee er født og oppvokst i Korea, og har de siste åtte årene vært bosatt i New York. Siden den gang har hun spilt med ulike størrelser som Nels Cline, Laurie Anderson, Steve Beresford, Kjell Bjørgeengen, Marc Ribot, Thurston Moore, Fred Frith og John Zorn for å nevne noen. Hennes debut ble også gitt ut på sistnevntes Tzadik etikett, og hun har også plater ute på Ecstatic Peace og Emanem.

Med sin bakgrunn som klassisk skolert komponist, blander hun stilarter som frimusikk, jazz, samtidsnax, støy, koreansk tradisjonsmusikk.

SLW er intet mindre enn en elektroakustisk impro-supergruppe bestående av folk fra fire kanter av verden. Lucio Capece (saksofon og bassklarinett) og japanske Toshimaru Nakamura (no-input mixing board) må vel regnes for Norgesvenner å være, og sammen med Burkhard Beins (perkusjon) og Rhodri Davies (harpe) utgjør de SLW (Sound Like Water).

Her snakker vi improvisasjonsmusikk malt med både tykke og tynne pensler. Sinus, feedback og droner danner et teppe av blendende lyd, som både er fragmentert og sammensatt. Instrumentet som objekt, og hvordan det reagerer når det blir forsterket lyd, er helt essensielt.

Se hva som skjer dagen før

Noen lenker:
Hjemmeside Okkyung
Myspace Okkyung

Info SLW

Legg til ekstern kalender…