Foredrag & Poesi: Hva skjer'a Oslo?

Et foredrag av og med Linken Apall-Olsen. Og, Oslodikt ved Inge Haugane og Stian Johansen, fra diktsamlingen Nedenom og Volvo (2010)

[Bilde]

Linken Apall-Olsen er kunsthistoriker på Oslo Museum, avd. Bymuseet. Hun har hatt ansvar for Bymuseets formidlingstilbud og publikumsprogram gjennom mange år. Apall-Olsen jobber med museets utstillingsproduksjoner, og holder faglige foredrag og kåserier i en rekke ulike miljøer.

Du vil få høre hovedtrekk fra Oslos historie, fra middelalderen til i dag. I tillegg forteller hun om by- og befolkningsutviklingen, arbeidsliv og fritid, og ser historien under vinklingen ”kulturmøter” i Norges hovedstad.

Nedenom og Volvo
Dette er dikt som alle foregår innenfor Oslos grenser, uten at det egentlig er en nevneverdig begrensing for opplevelsen av boka om du bor i Bergen eller Bodø eller Berlin. Hvert enkelt diktet tar sats i konkrete steder, eller har omgivelser i byen som kulisse, og er på mange måter en liten hyllest til vårt subjektive Oslo. Temaene er basale ting som kjærlighet, livet, jobb, hverdag og fest, samt enkelte aspekter ved trekk i samfunnet. De har ikke skrevet hvert vårt dikt, men jobbet sammen på alle diktene de siste to årene.

Inge Haugane (født 1968, Lunde i Telemark), flytta til oslo i 1992. Stian Johansen (født 1976, Skien), flytta til oslo i 1998. De traff hverandre på forfatterskolen i Bø i Telemark.

I samarbeid med Oslo Folkeakademi.

Legg til ekstern kalender…