Pushwagner på Gulden Kunstverk

Buskerud har ventet på PUSHWAGNER – Nå kommer han!
-
[Bilde]

Pushwagner kommer til Buskerud og til Gulden Kunstverk. I Norges vakreste galleri avslutter popkunstneren en utstillingsturné i 2010 som er unik i norsk kunstliv. Publikumstilstrømning der han har blitt mottatt og hyllet som en rockestjerne og salg fra hans utstillinger har vært formidable.

Denne mottagelsen og oppmerksomheten står i sterk kontrast til Pushwagners liv og virke bare for noen år siden. Historien om kunstneren som vant tilbake kunsten og livet er blitt bredt omtalt i media. En mer oppsiktsvekkende comeback skal man lete lenge etter. Han har samtidig opplevd et internasjonalt gjennombrudd med utstillinger i i Frankrike, Tyskland, Australia, Nederland, Sverige og Østerrike. Og flere land står for tur. Han har fått Høstutstillingens ærespris, og er innkjøpt av alle de viktige kunstsamlinger.

Pushwagner som fylte 70 år i mai i år er en av Norges største samtidskunstnere. Han er en popkunstner som harsellerer med det A4 samfunnet vi lever i. Han tar utgangspunkt i tegneseriens uttrykk og med et satirisk strek går han løs på forbruks-, arbeids- og underholdningskulturen. Han er opptatt av enkelt menneskets kår i en urban virkelighet. Han benytter seg av et rikt register med visuelle virkemidler, deriblant til tider maniske gjentakelser som gir bildene liv og kraft.

Les mer om fenomenet PUSHWAGNER skrevet av Petter Mejlænder og se NRK dokumentar på Safari

Legg til ekstern kalender…