Tirsdagsstrikkeklubben

Tirsdagsstrikkeklubben foregår annenhver tirsdag (partallsuker) hos Du Store Alpakka & Friends på Løkka. Vi begynner når butikken stenger klokken 17.00 og holder på til klokken 20.00. Vi har en innledning til et nytt tema hver gang. Vil du være med på det må du komme senest klokken 17. Ellers er det bare å komme når som helst i løpet av kvelden. Det er helt gratis, men vi setter stor pris på om du slipper en krone eller ti oppi innsamlingsbøssen til Mirasolprosjektet.

NB: Butikken stenger klokken 17.00, så kom før dersom du ønsker å handle, da vi ikke har anledning til å hjelpe deg å finne frem i butikken etter at strikkeklubben er i gang.


Høstens tema:
(Gi oss gjerne beskjed om du har ønsker for temakveldene).


24. august: Minikurs i strikking for nybegynnere. Har du lyst til å være med på Tirsdagsstrikkeklubben? Kan du ikke strikke? Ingen fare: På høstens første strikkeklubb kjører vi et minikurs i strikking. Kan du strikke er du selvfølgelig også hjertelig velkommen, kanskje kan du hjelpe en nybegynner igang.

Det er begrenset hvor mange vi klarer å lære opp på en gang derfor er det påmelding for deg som ønsker å delta på kurset. Send en e-post til [email protected] for å reservere din plass. (Dere som kan å strikke kan bare møte opp som vanlig).


7. september: Montering. Så du kan å strikke, og du har laget en genser eller en jakke, eller kanskje et par pulsvanter. Hva nå? Vi viser deg hvordan du monterer strikkeplaggene dine. Hva du må tenke på og hvilke sømmer du kan bruke.

Ta med deg: Noe som skal monteres, garnet du har brukt til å strikke med, en nål med stort nok øye til garnet.


21. september: Dobbeltstrikking. Dette er en morsom teknikk for deg som liker mønsterstrikking, men som ikke vil la deg begrense av mulighetene som finnes i vanlig norskmønstret strikking. Dobbelstrikking gir deg et plagg som har rette både på innsiden og utsiden og kan vrenges.

Ta med deg: To farger av det samme garnet, strikkepinner.


5. oktober: Nålebinding. Stella kjører igjen et lite nålebindingskurs.

Ta med deg: Nålebindingsnål eller en butt nål med stort øye, garn som er enkelt å ryke med bare nevene og som lar seg filte sammen igjen lett (Sulka er et godt alternativ).


19. oktober: Gimping. Vi gir oss ikke med nålebinding når det kommer til gamle og litt glemte teknikker. Stella kan nemlig også gimping.

Ta med deg: Garn, gimpegaffel og heklenål.


2. november: Hakking. I høst kommer vi ut med en hel bok dedikert til hekling, hakking og pjoning. I den anledning kjører vi et introduksjonskurs i hakking.

Ta med deg: Hakkekrok med krok i begge ender, garn.


16. november: Kontstrikking. Det ser komplisert, men er i realiteten ganske enkelt om enn tidkrevende. Vi lærer deg om kontstrikking så du kan lage tøffe pledd og sjal og kanskje til og med ei lue.

Ta med deg: Garn og strikkepinner.


30. november: Teknikkveld. Ta med deg noe strikket i din favoritteknikk og en beskrivelse på hvordan det er gjort, så kan vi alle lære noe nytt og få litt inspirasjon.


14. desember: Juleavslutning. I innspurten til jula er det litt hyggelig med et avbrekk. Vi lager enkle juleting med garn og spiser pepperkaker og drikker gløgg. Velkommen.


Legg til ekstern kalender…