Øyvind Torvund - Bandrom Fjell, programlansering av Happy Nordic Music Days

Tirsdag 18. mai slipper Happy Nordic Music Days programmet for høstens festival gjennom et bilag i Dagsavisen. Et intervju med festivalens kunstneriske lederne Trond Reinholdtsen og Lars Petter Hagen om festivalens tema – Nordisk Luksus, kan du lese på " href=“http://kunstkritikk.no/article/68775.*”>kunstkritikk.no/article/687…

Programslippet blir senere i uken markert med Øyvind Torvunds verk BANDROM FJELL, hvor en campingvogn og en rånebil fyllt til randen med folkemusikere legger ut på tur over fjellet mot Bergen og festspillene.

Opplev folkemusikk, spilt på rånebil, elgtenner, fiskebein og fele!
Lørdag 23. mai slipper vi programmet til høstens Happy Nordic Music Days i Bergen! Selve festivalen, som går av stabelen 19-22. august, er en sammeslåing av den tradisjonsrike Nordic Music Days, og den litt mindre tradisjonsrike Happy Days. I fire dager vil du kunne oppleve konserter og installasjoner i Gamle Logen, Operaen, Teaterbåten Innvik, Oslo Sentrum og på Norsk Folkemuseum.

Denne lørdagen i mai kommer Happy Nordic Music Days’ prosjekt Bandrom Fjell av Øyvind Torvund, rullende over fjellet til Bergen fra Oslo. Kom inn i campingvogna og hør samtidsfolkemusikk, og få med deg programmet! Her sitter musikere og lærer hverandre nylagede melodier, tone for tone. Bilstereoen i rånebilen spiller bass. Når en ny slått er i mål, blir det konsert utenfor.

- Prosjektet Bandrom består av fleire kortare slåttar og musikkstykker. Felles for stykkene er at dei på ulike vis handlar om og tar utgangspunkt i norsk folkekultur, både tradisjonen og den meir moderne. Bandrom er ein collage av hardingfeler, dataspel, sjamanisme og rånekultur, forteller Øyvind Torvund.

Anna Lindal, fiolin

Karin Hellqvist, fiolin

Synnøve Bjørset, hardingfele

Kjell Tore Innervik, perkusjon

Kristian Krüger, video

Øyvind Torvund, komponist

Kl. 11.30 Lille Lungegårdsvannet ved Olav Kyrre-monumentet

Kl. 13.00 Vågsallmenningen

Kl. 14.30 Bryggen ved Bredsgården

Kl. 16.00 Gamle Bergen, Konsert og film fra campingvognens tur til Bergen

Det vil også bli mulighet for å følge campingvogna underveis, via Twitter på NyMusikk, eller nyhetsbrev på www.happynordicmusicdays.no

Bandrom Fjell er et samarbeid mellom Happy Nordic Music Days og OiOi-festivalen.

Legg til ekstern kalender…