SUNKISSED:live

Montée [live] / DiskJokke Band [live] / Det är Jag som är Döden [live] / Lahar [live] / Kolar Goi [live] / Underverk [live] / Kohib [live] / G-HA & Olanskii / Vinny Villbass / Coltsfoot / Dj Gaute / Moist / [+ visuelt] KyrreLys & Olanskii




Da er det klart for den 8 utgaven av Sunkissed live.
Det betyr tre rom fylt med valentinsk kjœrlighet til musikk. Inne på Blå kommer tre band som streker tråden fra kvalitets pop via skranglete elektronisk dansbarhet til kosmisk disko, på Gul samler vi truppen fra Nordkalotten (og som plaster på såret arrangerer vi de første ‘Tromsø Internasjonale Leker’ aka IL), på Grønn trykker vi til med den toløpete kanonen g-HA & Olanskii.



Blå : skål kosmonauter!
Kjernen i Montée består av Anders Tjore, Erlend Møkkelbost og Maya Vik, også kjent fra JR. Ewing, Furia og The Turns. Sammen med Andreas Bye, Karim Sayed og David Wallumrød har de satt sammen et prosjekt uten andre musikalske grenser en progressiv popmusikk. Nysgjerrighet ble drivkraften for bandet, og alt fra dundrende klubbmusikk, stram nyveiv, svett 80´s soul og disko, eksperimentell undergrunnsmusikk, streng jazz, og solfylt afropop fant underveis sin naturlige plass i lydbildet. Resultatet er albumet ”Isle Of Now” som kommer på Lindstrøm og Joakim Haugland (Smalltown Supersound) sin sjangeroverskridende etikett Strømland den 16 februar.


Tro det eller ei, men dette blir første gang DiskJokke Band spiller på Sunkissed i Oslo. Som dj har jo DiskJokke vœrt en mer eller mindre fast del av Sunkissed i mange år. Etter et at han tok Manhattan i løpet av fjoråret er den sœrs produktive kosmonauten nå allerede klar med nytt album og live sett. Da skulle det bare mangle at vi endelig får satt opp hele stasen på Sunkissed:live.


Det moderne pop-triumviratet Det är Jag som är Döden består av Kyrre Björkås, Hilmar Bergendahl Larsen og Jakob Langvik. Bandet er kjent for å slå inn åpne ører med både diskobass og knekk i stemmen. Kombinasjonen av dansevarm elektronikk, trekkspill og nervøs iver har resultert i et helt eget uttrykk: Hodet prøver å forstå, men rompa veit svaret; skrudd og deilig populærmusikk! Bandet slapp et hœrlig første album, Hey Space, på dBut i 2007, nå er de snart klare med oppfølgeren.


Mellom slagene og ut kvelden er det Vinny Villbass og Dj Gaute som holder tømmene. Vinny ble i 2008 alles store disko sussebass, og har virkelig satt seg på kartet. Dj Gaute er til vanlig ansvarlig for nystarta Oslo live og har lenge hatt en finger med i spillet på Blå.



Gul : Tromsø Internasjonale Leker
Sunkissed tør der Tove trekker seg; vi putter Tromsø og leker i samme setning og gjennomfører. Norsk elektronisk musikk har opphav i den nordnorske byen. Ifølge Thorbjørn Brundtland fra Röyksopp startet det hele med samling nedstøvede synther fra progrock tida, 22 personer som digget Depeche Mode og en radiostasjon ved kaia. Biosphere, Bjørn Torske, Those Norwegians, Röksopp, Alanïa, Drum Island Rune Lindbœk, Mental Overdrive, Kyd & Kango, Aedena Cycle er noen av de mange navnen som har røtter i den første bølgen av Tromsø’s elektroniske pionerer. Nå koker det igjen i det elektroniske miljøet i Tromsø. Med utspring i elektonika festivalen Insomnia, er det nye generasjoner og konstellasjoner på gang. Sammen med noen av de originale elektronika pilotene henter vi ned et knippe av den nye garden, og lar lekene begynne.


Gaute Barlindhaug aka Kolar Goi er en av den eldre garden, han var en del av Aedena Cycle (opprinnelig sammen med Thorbjørn og Svein fra Röyksopp og Doc L. Junior) og er nå ansvarlig for Insomnia festivalen. Lahar er en ny konstellasjon av Kyd & Kango som herjet på 90’ tallet med flere house utgivelser på den tiden Skansen var sjefen i Oslo. Øyvind Sjøvoll aka Kohib er en Tromsø’s mer kjente ildsjeler og stod bak den famøse baren Yaz’n og driver i dag Circa. Han var sto også bak bandet Parliavox. Underverk er de to house hodene Øyvind Planting og Tom Opdahl, hver for seg også ansvarlige for å gjøre Tromsø utrygt for danseføtter. Det hele sys sammen av Coltsfoot, Sunkissed’s faste house leksikon, i tett tospann med dj Moist, booking supremo på Verdensteateret og Insomnia samt ansvarlig for de lyssky Moist festene i polarbyen.




Grønn : til krampa tar deg
På taket, der han Karlson bor, setter vi like godt opp et rom til. Innenfor de deilige chesterfield sofaene til Strykejernet er det Sunkissed’s faste musketerer, g-HA & Olanskii som får regjere. På grønn serverer de to verdensvante herrene en umiskjennelig miks av rykende fersk house. Det er vel ingen hemmelighet at Sunkissed’s kjernepar er i knallform for tiden, og setter lista høyere for hver kveld som går. Det skal litt til å gjøre det etter stemninga som var der sist Sunkissed, men vi tar utfordringen på strak vinyl.



Montée Myspace
Det är Jag som är Döden Myspace
DiskJokke Myspace
Kohib Myspace
Underverk Myspace
Kolar Goi Hjemmeside




Vœr Sunkissed : www.sunkissed.no




Neste Sunkissed : lørdag 21 mars : OSLO RECORDS
Guillaume & the Coutu Dumonts [live / Oslo Records / Circus Company / DE]
Federico Molinari [Oslo Records / DE]
g-HA & Olanskii
Vinny Villbass
PowPow [live – på scenen 22:00]


Legg til ekstern kalender…